Før og etter

Jeg har blitt en annen. Ting jeg tenkte og sa før er som et vagt minne jeg ikke klarer å gjenskape. Nå er jeg en annen – en med mer styrke og mot enn jeg noen gang kunne ane, samtidig så skjør og sårbar som aldri før. Intens varme fyller hele meg, i hjertet, sinnet og ut til fingertuppene. Det er som en velsignelse og forbannelse på samme tid. Morskjærligheten.

Etter jeg fikk barn har blitt kjent med meg selv på nytt. Samtidig så må jeg ha hatt det i meg fra begynnelsen, født med det. Når barna mine så ble mine, ble det frigitt. Velsignelsen, fordi den gjør at alt annet blekner, og gir deg små, uerstattelige stunder en helt vanlig dag. Næring som gjør at du vokser. Forbannelsen, fordi når man er så rik som det jeg er, har man så uendelig mye å miste. Fordi når man har fått verden i sine hender – min verden -, er ansvaret og beskyttelsesinstinktet så stort at det kan bli tungt å bære. Overveldene.

Jeg er blitt gitt en oppgave jeg må fullføre; å oppdra tre barn som skal lære å bli selvstendige. Lære å vise omtanke for andre mennesker, men aldri glemmer å vise omtanke for seg selv. Hvordan skal jeg gå frem? Jeg skal prøve å strekke meg etter å gå frem som et godt eksempel. På godt og vondt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s